Uddannelse til dig, der elsker dyr

Uddannelse til dig, der elsker dyr

Det kan være svært at finde ud af hvilken karrieresti du skal ned ad. Mulighederne er mange, og det kræver en vis portion tid og energi at gennemføre en uddannelse. Vores professionelle liv fylder en stor del af vores liv, og har en stor effekt på vores dagligdag, både praktisk og følelsesmæssigt. En uddannelse og et job, som du er passioneret for og motiveret af, kan altså øge din livsglæde, helt ned på det daglige niveau. Har du derfor en hel særlig kærlighed til dyr, kan du tage en uddannelse, hvor formålet netop er at hjælpe dyr.

Dyrepasser

Ønsker du at passe og pleje dyr, er uddannelsen som dyrepasser lige noget for dig. På denne uddannelse får du blandt andet tildelt viden om dyrenes anatomi, biologi og adfærd samt redskaber til at fremme dyrenes velfærd. Du vil få muligheden for at vælge et speciale i uddannelsen, så du kan dykke dybere ned i emner, som er spændende for dig.

Alt efter dit speciale, kan uddannelsen som dyrepasser åbne døre for jobs i en dyrehandler, zoologiske haver, stutterier, m.m.

Veterinær

Drømmer du om at redde og helbrede dyr, kan du med fordel overveje uddannelsen som veterinær. Under uddannelsen som vil du opnå viden om eksempelvis sundhedsfarlige fødevarer og sygdomsfremkaldende årsager hos dyr, samt behandlinger af disse.

Tager du det lange uddannelsesforløb med både bachelor og kandidat, ville dine jobmuligheder være rigtig gode. Privatpraktiserende dyrelæge eller forsker er iblandt de muligheder for dig, hvis kandidatgraden opnås.

Dyretelepatør

Ser du dig selv værende spirituelt, og ønsker en unik og alternativ uddannelse, kan du med fordele overveje uddannelsen som dyretelepatør. Som dyretelepatør lærer du blandt andet at styrke dine kommunikationsteknikker til dyr, og får tildelt redskaber til løse adfærdsproblemer i samarbejde med dyrene og deres ejere. Redskaberne og viden fra uddannelsen som dyretelepatør, vil du kunne bruge i både dit professionelle og private liv, hvis du dyr derhjemme.

Med uddannelsen som dyretelepatør vil du kunne supplere din eksisterende viden om dyrenes adfærd, eller være tilegnet til at tilbyde konsulenttider til dyreejere.

Havbiolog

Er du stærkt fascineret af havets dyr og trives i vand, så er marinbiologi måske noget for dig. På uddannelsen, kommer du til at observere dyrene i deres vante omgivelser, undersøge effekterne af menneskelige aktiviteter, udforske arternes egenskaber, og meget mere.

For at opnå jobstilling som havbiolog kræves en kandidatuddannelse. Herefter vil du eksempelvis have mulighed for at arbejde med dyrene i zoologiske parker og akvarier.

Alternativer

Skolebænken er ikke for alle, og motivationen til at skulle studere kan være svært at finde, selvom man brænder for emnet. Hvorvidt du har lyst til at tage en uddannelse eller ej, behøver ikke at være en forhindring for at arbejde med dyr. Så længe du er i stand til at selv at tilegne dig den relevante og rette viden, kan du sagtens tage den direkte vej til karrieren. Har du lyst til at være selvstændig, kan du eksempelvis åbne din egen kæledyrsforretning eller kæledyrsfotograf.

Det vigtigste ved dit karriereliv er, at du beskæftiger dig med noget, som du er glad og passioneret for – uanset hvilken vej eller uddannelse, det end må være.