Få kontrol over din sexafhængighed

Få kontrol over din sexafhængighed

Vi lever i et samfund, hvor det er ganske normalt at have sex med en masse forskellige folk udelukkende fordi man har lyst. Der behøver ikke at være nogen relation mellem disse mennesker, så man kan bare gøre det, så meget man har lyst til. Når man engagerer sig i denne kultur, så kan det være sværere at opdage det, hvis man har en sexafhængighed. Det kan optage hvert øjeblik af ens liv, så man ikke længere kan fungere optimalt. Hvis man er i et parforhold, så kan man risikere at ødelægge det i sidste ende. En afhængighed er et seriøst problem, som man bliver nødt til at gøre noget ved.

Det første skridt er at tage stilling til det

Når man er afhængig af noget, så vil man i lang tid ikke lægge mærke til det og nærmest prøve at ubevidst skjule det for sine nærmeste. Hvis andre ikke kan se det, så har man jo ikke et problem. Sådan kan man i hvert fald selv tro. Derfor er det vigtigste at indse, man har et problem. Så skal man nemlig tage stilling til det og derefter gøre noget ved det. Man kan ikke begynde at få hjælp til noget, som man ikke selv synes, man har et problem med. Derfor er det første skridt det vigtigste.

Intimitet er sundt i de rette mængder

Når man taler om sexafhængighed, så er det dog vigtigt at pointere, det er afhængigheden, der gør det usundt. Det er nemlig ingen tvivl om at sex og generel intimitet er sundt. Det gælder især, hvis man er i et forhold. Så er det en essentiel del, der er med til at styrke forholdet. Så hvis man kan mærke på sig selv eller sin partner at ens seksuelle vaner ændrer sig meget, så kan man stille spørgsmål ved det. Hvis man arbejder mod en løsning og behandling sammen i forholdet, så kan det være nemmere for begge parter at komme igennem det.

Påbegynd behandling af afhængigheden

Det er ganske vigtigt at man får påbegyndt en behandling, når man bliver klar over sin sexafhængighed. En sådan afhængighed kan have store konsekvenser for ens partner, ens familie og muligvis også job og økonomi. Så behandling skal startes hurtigst muligt for at komme hurtigt i gang med at få det bedre. Man starter med en indledende samtale, hvor man få et overblik over, hvor stort et omfang afhængigheden rent faktisk har. Ud fra det kan man nemlig nogenlunde vurdere, hvad der kan være en passende behandlingsform.

Et meget tabubelagt emne

Når man normalt taler om afhængighed, så vil det være mere omtalte ting som stoffer, gambling eller lignende. Man taler ikke så højt om sex, så det kan være endnu sværere at tale højt om sexafhængighed. Det kan gøre det mere presset at skulle i behandling for sin afhængighed, men det er vigtigt at være åben i sin behandling. Det kan føles en anelse ubehageligt i starten, men det er vigtigt at være ærlig og åben for at behandlingen virker optimalt.