Øg arbejdspladsens forsvar mod DDoS-angreb

Øg arbejdspladsens forsvar mod DDoS-angreb
Annonce fra Telenor

Hvad er et DDoS-angreb?

Et DDoS-angreb er en forkortelse for det engelske begreb ‘Distributed Denial of Service’. På dansk betyder det ‘et distribuerede netværksangreb’ eller et ‘ude-af-drift-angreb’. Angrebene administreres af hackere, hvis primære formål er at skade virksomheder eller organisationer. Det er altså et bevidst forsøg på at overbelaste web-servere og systemer i en så voldsom grad, at trafikken på jeres side ikke kan komme hverken ind eller ud. Når jeres webshop rammes af DDoS-angreb kan det betyde, at jeres kunder hverken kan handle eller bruge jeres tjeneste.

 

Et DDoS-angreb har ofte til mål at ramme:

 

  •       Internetbutikkers websteder
  •       Erhverv – virksomheder eller organisationer, som leverer onlinetjenester
  •       Onlinekasinoer

 

Hører jeres virksomhed herunder? Så bør I læse med her.

 

Hvordan fungerer det, og hvad betyder det for jeres virksomhed?

Et DDoS-angreb praktiseres ved, at der bevidst bliver sendt forfalskede anmodninger til jeres virksomheds netværk eller server, som så resulterer i, at de bliver overbelastede på grund af den overdrevne trafik, hackeren har skabt. Det sker fra mange forskellige computere, som de cyberkriminelle kontrollerer.

 

En server har nemlig en grænse for, hvor mange anmodninger, den kan klare på én gang. Og når jeres server overbelastes, så risikerer I, at den går ned og derfor må være ude af drift i en periode. Ved at lave dette angreb på jeres virksomhed påvirker hackeren altså helt konkret jeres drift og hjemmeside, hvilket selvfølgelig kan have store omkostninger for jeres virksomhed.

 

Hvad er formålet med et DDoS-angreb?

Måske undrer I jer over, hvorfor de it-kriminelle overhovedet gør dette? Nogle af de mest sandsynlige forklaringer er:

 

  1. Politiske årsager: Et DDoS-angreb kan skyldes, at hackeren ikke kan lide jeres politiske orientering eller er politisk modstander og derfor ønsker at ødelægge denne

 

  1. Konkurrence: En hacker kan også udføre angrebet, hvis du er en konkurrent. Ved at lave et angreb på jeres servere svækker han jer, hvilket sandsynligvis er en økonomisk fordel for ham

 

  1. For underholdningens skyld: Nogle hackere gør det her simpelthen fordi de kan, og fordi de (tragisk nok) synes, det er sjovt. Måske vil de bare bevise overfor sig selv, at er noget, de er i stand til at gøre

 

Øg sikkerheden med DDoS-protection

Er jeres virksomhed sikret mod DDoS-angreb? Distributed Denial of Service er et af de mest hyppige hackerangreb, som bruges mod danske virksomheder. Så hvis jeres virksomhed afhænger af onlinetjenester eller hvis I er en internetbutik, så har jeres arbejdsplads sandsynligvis brug for DDoS-beskyttelse.

 

Det kan I heldigvis hurtigt få. Hvis I har internet hos Telenor, så kan I få DDoS-protection og dermed opnå fast DDoS-beskyttelse. Ved at få en DDoS-protection-tjeneste, så bliver jeres virksomhed blandt andet beskyttet mod volumenbaserede angreb og protokolangreb, som kan detekteres via NetFloW.

 

I kan vælge mellem forskellige løsninger hos Telenor Erhverv som Telenor DDoS-Protection Basis eller Telenor DDoS-Protection Advanced – og I får selvfølgelig altid pålidelig rådgivning med i købet.