Hvorfor er funkishuse så populære?

Hvorfor er funkishuse så populære?

Funkishuse er en ny form for parcelhuse, hvor arkitekter har prøvet at nytænke den gamle form for parcelhuse. Funkishuse er først og fremmest blevet populære på grund af deres stilrene look, men også fordi, at arkitekterne har formået at bevare noget af, som danskerne elsker ved parcelhuse. Samtidig er den minimalistiske og enkelte stil, et af kendetegnene ved dansk og skandinavisk design generelt, hvilket gør at det tiltaler en stor del af befolkningen. Så hvis du går og overvejer at bygge nyt, og samtidig er vild med det stilrene udtryk og simplicitet, så kan et funkishus være en rigtig god mulighed for dig. I denne artikel kan du læse mere om funkishuse, samt hvordan man finder et byggefirma, som kan bygge et funkishus for dig/jer.

Hvad er et funkishus?

Et funkishus er et take på de gode og gamle danske parcelhuse, men det er ikke en ny opfindelse. Stilen vandt frem i 30-40’erne, men gled ud i glemslen igen, i takt med parcelhuse vandt frem. Det skiller sig ud fra mængden, ved at være minimalistisk og enkelt i sit udtryk – både ind- og udvendigt. Funkishuset er af samme grund blevet utroligt populært, især blandt den yngre del af befolkningen, som overvejer hvilken type huse, de skal gå med. Læs mere om funkisvillaen her, hvis du vil vide mere om denne type bolig.

Hvem kan bygge et funkishus?

Som udgangspunkt kan alle entreprenør- og byggefirmaer bygge et funkishus, men det er ikke alle som har erfaring med det. Når man skal have bygget et nyt hus, vil man selvfølgelig gerne have nogen, som har erfaring med at bygge den type hus, som det er man skal have bygget. For at finde et firma, vil det være lettest at bruge internettet, til at søge sig frem til et firma, som kan bygge et funkishus.