Vælg de rigtige møbler og kontorudstyr til hjemmekontoret

Vælg de rigtige møbler og kontorudstyr til hjemmekontoret

Flere og flere arbejder hjemmefra, og dermed stilles der større krav til skriveborde, kontorstole og ikke mindst til godt computerudstyr. Hvis du er en af dem, der arbejder meget hjemmefra, bør hjemmekontorets indretning sidestilles med dit kontor på jobbet. Det stiller helt nye krav til møblernes kvalitet og funktioner, som er en vigtig del af et godt arbejdsmiljø.

Mange arbejdspladser har åbnet op for fleksibiliteten i forhold til hjemmearbejde, og mange lønmodtagere er glade for en ordning med mulighed for at arbejde hjemmefra. Hjemmearbejde giver en større frihed for den ansatte, og firmaet får en mere tilfreds og produktiv medarbejder.

Det meste hjemmearbejde foregår bag computerskærmen. Derfor skal du have de bedste betingelser, for en god arbejdsstilling eventuelt med mulighed for at variere mellem stående og siddende stillinger.

En god kontorstol er det vigtigste

Det vigtigste i hjemmekontoret er en god kontorstol, f.eks. som dem du finder på https://www.istol.dk/kontorstol.html. Stolen skal være i en god og solid kvalitet, og så skal den give den rigtige støtte til ryg, lænd og lår.

Der findes en række forskellige modeller at vælge imellem. Hvilken du synes bedst om, er en smagssag, blot du sidder godt i stolen.

Vælg f.eks. en stol med disse muligheder:

  • Armlæn – Egner sig godt til webmøder, hvor armene kan slappe af på armlænet
  • Høj eller lav ryg – Vælg den stol der giver bedst støtte, og som passer til kontoret
  • Ergonomisk stol uden ryg – Stolen tvinger dig til at sidde mere oprejst, når du arbejder

Stolen skal passe godt til dig, og så skal den falde naturligt ind i hjemmekontorets øvrige indretning.

Skrivebord med hæve-/sænkefunktion

Skrivebordet skal have en passende størrelse. Hvis du har flere skærme, printer, computer osv. stående på bordet, skal der være plads til det hele. Der skal samtidig være god plads omkring tastaturet, og de fleste har også brug for ekstra plads til en blok med papir.

Et bord med hæve-/sænkefunktion er absolut at foretrække. Hævefunktionen giver mulig for, at du kan stå op og arbejde og dermed variere arbejdsstillingerne i løbet af dagen. Hvis du af og til glemmer at hæve bordet, så læg nogle alarmer ind i din telefon, så du husker at komme op at stå nogle gange i løbet af dagen.

En eller flere computerskærme?

Om du har brug for 1, 2 eller måske 3 skærme afhænger helt af det arbejde, du skal udføre. Efterhånden er det blevet meget almindeligt at have mindst to skærme, hvilket minimerer antallet af gange, hvor du skal lukke vinduer op og ned.

Størrelsen på skærmene er også meget individuel. Hvis du f.eks. arbejder meget med grafik, er en stor skærm med høj opløsning et must have. Almindeligt kontorarbejde kan måske klares fra en mindre skærm, hvor opløsningen ikke behøver at være særlig høj.

Husk den gode indretning, når du arbejder hjemme

Hvis du har et ekstra værelse, som du kan indrette til kontor, er der langt større muligheder for at indrette en stationær kontorplads.

Er pladsen mere trang, kan du vælge et mindre skrivebord og en kontorstol, der passer godt ind i boligens indretning. Heldigvis findes der kontorstole og skriveborde i mange forskellige farver og materialer, så du kan sagtens finde møbler, der passer til din boligs stil.