Tre gode grunde til at vælge timian som bunddække i din have

Tre gode grunde til at vælge timian som bunddække i din have

Hvis du gerne vil have en flot og harmonisk have, bør du overveje at få et bunddække. Bunddækket udgør nemlig et flot fyld mellem alle de øvrige planter. Når et bunddække er tætplantet, kan det i øvrigt hjælpe med at holde ukrudtsvæksten nede. På den måde skal du bruge mindre tid på at luge dit ukrudt.

Bunddække kommer i mange forskellige varianter, der både ser og dufter forskelligt. Derfor har du også rig mulighed for at vælge netop den type bunddækken, der passer bedst til din have. Blandt andet kan du vælge timian. Den plante er der nemlig mange gode grunde til at vælge. Derfor får du tre gode grunde til at vælge timian som bunddække i det følgende.

1: Dens udseende

Et bunddække skal udgøre et flot fyld mellem alle dine planter i haven. Derfor er det også vigtigt, at bunddækket i sig selv er flot. Timian har evnen til at være smukt blomstrende, hvilket klæder enhver have.

Derudover kommer timianplanten i mange forskellige undertyper. Derfor har du også mulighed for at skabe et flot og farverigt spil i din have, ved at udvælge forskellige undertyper. Når det kommer til timian, kan du nemlig vælge blandt en bred vifte af forskellige farver. Blandt andet fås planten i følgende nuancer:

  • Hvide
  • Rødlige
  • Lilla
  • Purpurfarver

Tilsammen kan forskellige timianplanter derfor skabe et vidunderligt farvespil, når du vælger denne plante som bunddække. Hvis du i stedet bare gerne vil have et mere enkelt og diskret bunddække, kan du også bare vælge én sort. På den måde får du et mere ens bunddække, men stadig med alle timianens velkendte fordele.

2: Dens duft

Timianplanten er kendt for at være en særligt velduftende plante. Den har nemlig sin helt egen aroma. Derfor er det også en sand fornøjelse at have planten i sin have. På den måde kan du nemlig nyde duften, hver gang du går forbi planten.

Hvis du gerne vil skabe lidt variation i duften, kan du også vælge at plante forskellige undertyper af timianen. På den måde vil du få flere forskellige dufte i din have.

3: Dens smag

Timianplanten kan meget mere end blot se flot ud og dufte godt. Faktisk er den en krydderurt, som du kan anvende til alverdens forskellige formål. Blandt andet findes der et utal af madretter, hvor opskriften foreskriver, at du skal bruge timian.

Ligesådan kan du også lave te ud af planten. Ja, faktisk findes der flere kulinariske muligheder, som alle kræver den skønne timian, som du selv kan gro i haven. Derfor er den helt klart en fantastisk plante at vælge som bunddække.