Tips og tricks til en sjov og underholdende børnefødselsdag

Tips og tricks til en sjov og underholdende børnefødselsdag

Venter der en børnefødselsdag lige rundt om hjørnet? Og er du stadig i tænkeboks i forhold til, hvad der skal ske, så kan du læse med her og få god inspiration, samt tips og tricks til en skøn og uforglemmelig dag for børnene. En vellykket børnefødselsdag kræver nemlig planlægning for at det hele går op i en højere enhed. Der skal både være sjove aktiviteter, tid til fri leg samt lækker og nem mad på bordet, som kan mætte de små sultne maver. Du bestemmer om festen skal være fuld af glimmer, glitter og farvestrålende balloner, eller om der skal råbes ‘Ohøj’ imens der spises sørøverkage med klap for øjet.

Aktiviteter med gang i

Børn elsker lege og aktiviteter, hvor de kan få brugt en masse energi samt konkurrere og udfordre hinanden. En god skattejagt gennem både hus og have er en aktivitet, som aldrig går af mode. Her skal børnene følge et gammelt skattekort, hvor der på vejen er forskellige udfordringer og konkurrencer. Her kan man blandt andet dyste i at spise slik snørebånd på tid, en quiz der udfordrer børnenes paratviden eller en god omgang ballondans. Kun fantasien sætter grænser. Til sidst når børnene frem til skattekisten, som er fuld af lækker frugt, snacks og lidt slik til den søde tand.

Mad til børnefødselsdagen

En god idé at sætte frem på bordet til en børnefødselsdag, er børnetapas. På den måde har børnene mulighed for selv at vælge, hvad der skal på deres tallerken. Børn kan ofte være kræsne, og ved at vælge flere små ting, kan alle nemmere finde noget der falder i deres smag. Her kan man for eksempel lave pizzasnegle, skinkesnurrer, pølsehorn eller pirogger med lækkert fyld. Dertil kan man fylde nogle skåle op med grøntsagsstænger og udskåret frugt, som børnene kan supplere med. Tag gerne nogle store tæpper og læg dem på gulvet, så børnene kan lege picnic. Er vejret godt, er det oplagt at holde det ude i haven.

Temafødselsdag

Vil du imponere børnene med en sjov fest, så handler det om at finde et fedt tema, hvor børnene kan leve sig ind i en magisk verden. Her kan man vælge tema efter barnets alder samt personlige interesser. Her kan blandt andet nævnes superhelte tema, et heste/rideunivers, prinsesser og enhjørninger eller et sejt pirattema. Børnene kan sammen lave deres eget sjove kampråb og spise alt fra dragehalekager og sørøverroulade til regnbuemuffins og prinsessekys.

Udklædning og udsmykning med en ansigtsmaler

For at fuldende en god børnefødselsdag med et sjovt tema kan børnene komme udklædte, som enten små superhelte, ridepiger, prinsesser eller pirater. Som prikken over i’et kan du leje en ansigtsmaler, som kommer ud til børnefødselsdagen og hjælper med at gøre det magiske univers levende og livagtigt. Book en ansigtsmaler her hos ballonmand.dk og få en ansigtsmaler til at trylle magiske små væsner frem på børnenes glade ansigter. Det bliver en dag fuld af smil, grin, gode minder og en masse skønne oplevelser.