Sådan planlægger du de bedste firmaarrangementer, og derfor er det godt for medarbejderne

Sådan planlægger du de bedste firmaarrangementer, og derfor er det godt for medarbejderne

På langt de fleste arbejdspladser skal de ansatte kunne arbejde sammen, både internt i arbejdsteams og på kryds og tværs af afdelinger. Folk er forskellige, og ikke alle arbejder lige godt sammen, men en forudsætning for at skabe de bedst mulige rammer for et godt samarbejde er, at medarbejderne kender hinanden. Det er derfor et godt tiltag at holde firmaarrangementer engang imellem – både for at ryste kollegaerne sammen, og for at vise medarbejderne, at virksomheden sætter pris på dem.

Hold en firmafest for alle ansatte uden for arbejdstiden

Om det er fordi det er sommer, fordi virksomheden netop har landet en ny, stor kunde eller fordi julen nærmer sig er underordnet. De fleste medarbejdere sætter pris på en firmafest engang imellem, hvor de kan møde kollegaer og chefer i mere afslappede omgivelser end normalt. Der findes massevis af idéer til at holde sjove firmafester, som samtidig ryster kollegaerne sammen. Det bedste udgangspunkt er at se på, hvilken type mennesker, der arbejder i virksomheden – unge, friske mennesker vil være vilde med at komme ud og lave noget aktivt og adrenalinfyldt, som eksempelvis paintball eller en klatrebane, hvorimod det lidt ældre publikum måske mere sætter pris på en sejltur eller et spil petanque i parken.

Hold teambuilding i arbejdstiden

For at vise medarbejderne, at man som overordnet gerne vil have dem til at arbejde bedst muligt sammen, er det en god idé at arrangere teambuildingaktiviteter i arbejdstiden. Det behøver ikke at tage hele dagen, men ved at bruge noget af arbejdstiden på det viser man medarbejderne, at deres velbefindende og måde at arbejde sammen på betyder enormt meget for virksomheden. Man kan nemt selv arrangere forskellige teambuildingaktiviteter for medarbejderne, men hvis man ikke har tid eller overskud til det, kan man hyre en coach til at stå for det. Et hurtigt kviklån kan skaffe pengene til en teambuildingdag på arbejdspladsen.