LED- eller sparepære. Hvilken skal du vælge?

LED- eller sparepære. Hvilken skal du vælge?

Leder du med lys og lygte efter nye pærer i hjemmet, der skal erstatte dem almindelige og knap så miljørigtige glødepære? Forståeligt. Lyspæremarkedet er med tiden og med den grønne indstilling blevet markant større. Det er en stor gave til vores klima, at glødepærens alternativer er trådt til, men det kan også give anledning til forvirring; hvilken skal man så vælge?

Læs med her, hvor du guides igennem fordele ved både LED- og sparepæren, så du kan blive lidt klogere på, hvilken type pære, du bør vælge.

Længe leve sparepæren

Ja, længe leve i ordenes bogstavelige forstand. Den lange levetid en sparepære har, er nemlig en af dens klare fordele. Energisparerpærer kan typisk holde mellem 6.000 og 15.000 timer. Det er et bredt spænd, og sørg for at læse omhyggeligt på den specifikke pæres detaljer, når du skal købe. Sparepærerne findes i mane forskellige udformninger. Led efter elsparepærerne på nettet og i butikkerne, og du vil helt sikkert opleve et bredt sortiment.

Et andet plus, der ej må forglemmes, er elsparepærens yderst generøse gebyr på elregningen. Du skal ikke af med nær så meget for at have elsparepære i huset, som ved fx gløde- eller halogenpærer. Og så er det bestemt heller ikke nogen opsigtsvækkende pris, når energisparepæren skal indkøbes.

LED – den moderne pære

Lige som sparepærer, har LED-pærer en lange levetid. Faktisk vil nogen LED-pærer kunne holde helt op til 45.000 timer. LED-pæren tænder også med det samme, du har trykket på kontakten, og kræver ikke nogen ”opvarmning”. Her slipper du også for et højt energiforbrug, men du må til gengæld punge ud, når du skal anskaffe dig en LED-pære. Den går nemlig ikke for nær så lidt som en sparepære.

Du kan dog komme godt rundt i regnbuens farver med LED-pæren, så er du interesseret i farvet lys, vil LED være et godt svar.