Hold fri når du holder fri: 3 ting som kan virke afslappende

Hold fri når du holder fri: 3 ting som kan virke afslappende

Næsten uanset hvilket job du har, er der mulighed for, at du kommer til at tage det med dig hjem. Ikke fysisk, men mentalt. Dette er for mange årsagen til, at de ikke slappe af i deres fritid og føler sig distanceret fra samme. Går du i længere tid med sådan en følelse, kan det udvikle sig alvorligt til stress eller depression. Derfor er det vigtigt, at du gør, hvad du kan for at koble af, når du forlader arbejdspladsen for dagen. Læs med her og find 3 tips til, hvordan du kan koble af.

Distraher hjernen

Når din hjerne føles fyldt op, så distraher den. Sæt dig ned med et Jan Van Haasteren puslespil, se en serie eller læs en bog. Din hjerne har ikke kapacitet til både at bekymre sig og samtidig fokusere på at finde de rigtige brikker eller følge med i en spændende fortælling. Nogle gange kan følselsen af uro dog være så overvældende, at det ikke er nok at distrahere den. Hvis dette er tifældet, er det vigtigt, at du søger hjælp. Det behøver ikke nødvendigvis at være en psykolog eller terapeut. Det kan også være en god ven eller et familiemedlem. Det vigtigste er bare, at du siger det højt. Deler dine tanker med nogle, og føler dig hørt. Sådan kan du få lettet dit hjerte lidt, få gode råd, og vide at der er nogle, der bekymrer sig om dig og passer på dig.

Naturen giver ro

Det er videnskabeligt bevist, at vores trivsel øges af dagslys og tilbragt tid i naturen. Har du derfor meget mellem ørene, er det essentielt, at du bevæger dig udenfor – også selvom det regner. Der er ingen, der siger, at du skal bruge flere timer udendørs. En halv time er faktisk nok. Stranden og skoven er gode steder at bevæge dig hen, når du trænger til ro og at være omgivet af naturen. Fuglesang og bølger er begge ting, som har en beroligende virkning. Hvis du ikke nyder bare at sætte dig på en bænk, kan du gå en tur, hoppe en tur i vandet, drikke en kop kaffe, spise din frokost, læse i en bog eller tage et kreativt projekt med dig.

Lav noget der gør dig glad

Et sidste tip er, at du bør bruge tid på ting, der gør dig glad. Måske er det at være sammen med venner og familie. Det kan også være, at du finder mest ro med et kreativt projekt i hånden, når du mediterer, løber en tur eller tager i fitness. Uanset hvad det er, der gør dig glad, så sørg for at prioritere det.