Ferie fra jobbet? Brug tiden i haven

Ferie fra jobbet? Brug tiden i haven

Har du længe drømt om at få dig en pavillon eller en anden form for hyggekrog i din have? Måske er tiden nu kommet til, at du skal se og i gang med dette projekt. Læs mere her og få inspiration til, hvordan du kommer i gang med projektet. 

En pavillon kan gøre en verden til forskel i din have. Det er et sted, som adskiller sig fra andre steder i haven, hvor man kan sidde ned, ved at en pavillon er overdækket. Dette betyder, at du kan opholde dig under pavillonen og på denne måde være udenfor, selvom vejret måske ikke er det bedste. 

Byg din egen pavillon

Skal du selv bygge din pavillon? Dette kan være et rimelig omfattende projekt, men hvis du har hænderne skruet rigtigt på, er det helt sikkert ikke noget, som er umuligt. Det kræver dog nok sandsynligvis en del viljestyrke og hårdt arbejde fra din side. 

Hvis du vil bygge din egen pavillon, er der nogle helt basale ting, som du er nødt til at få styr på først. Du skal for det første tage stilling til materialerne – hvad skal pavillonen bygges af? Dernæst bør du finde ud af, hvordan pavillonen skal bygges, og hvordan den skal se ud. 

Når disse ting er på plads, er det næste trin realiseringen af dine planer. Du skal få købt materialerne og planlagt hele processen for byggeriet. Vil du gøre det hele selv, eller skal du have hjælp af en ven eller nogle håndværkere?

Andre kreative løsninger

Hvis du ikke lige er frisk på at gå i gang med at bygge din egen pavillon, kan du selvfølgelig bare få nogle andre til at gøre det for dig. Der er masser af tømrer og andre former for håndværkere derude, som bare venter på at høre fra dig. 

Det kan dog også være, at du har lyst til at finde på en lidt anden og mere kreativ løsning. Man kunne jo fx tage udgangspunkt i selve konceptet om en pavillon. Dette er et hyggeligt, overdækket område, som typisk er møbleret på den ene eller anden vis. 

Du kunne opnå samme effekt som med en traditionel pavillon med fx en hængeparasol. Med den bedste hængeparasol over dine havemøbler på fx en terrasse kommer du tæt på at få samme effekt som med en pavillon. En hængeparasol er samtidig et nemmere og mere overskueligt projekt.