Radius: Fra
Radius: km
Set radius for geolocation
Rejser til Alanya
titleName

Rejser til Alanya

Alanya er danskernes favoritrejsemål i Tyrkiet – og det er med god grund, at mange rejser til Alanya. Den livlige ferieby har nemlig alle ingredienserne til en fantastisk ferie – uanset om du søger skønne naturoplevelser, spændende seværdigheder, billig shopping, god mad eller blot masser af solskin og dejlige strande. I Alanya finder du det hele – og mere til.

Alanya – Sydkystens perle
Alanya har en fantastisk smuk placering på Tyrkiets sydkyst, direkte ud til det lune Middelhav og med de naturskønne Taurusbjerge som baggrund. I hjertet af byen finder du den stemningsfulde basar. Her kan du købe alt fra smykker og krydderier til kunsthåndværk og kopivarer af mere eller mindre tvivlsom kvalitet. Her kan være gode penge at spare på bl.a. lædervarer, keramik og lamper. Basaren er dog langt fra det eneste sted i Alanya, hvor du kan gøre ferien indkøb – i byens indkøbscenter, Alanyum, og langs Alanyas hovedgade, Atatürk Boulevard, findes masser af butikker med alt, hvad hjertet kan begære af tøj, legetøj, kosmetik, tasker og meget mere. Rundt omkring i byen findes desuden flere forskellige markeder, som er værd at besøge.

Hyggelig havn og festligt natteliv
Tæt ved byens basar finder du Alanyas hyggelige havn. Langs havnen findes et væld af gode restauranter og caféer, hvor du kan nyde et lækkert måltid eller en kølig forfriskning med udsigt over havet. Ved havnen finder du også byens mange turbåde, som giver dig mulighed for at opleve Alanya fra havsiden. Her er små party-cruises, hvor sol og høj musik sørger for en fest på havet, og her er den mere afslappende udgave, hvor det blot handler om at nyde solen, en kølig dukkert og de smukke omgivelser – her er med andre ord bådture for en hver smag.

Søger du en festlig aften i byen, så er Alanya mere end leveringsdygtig. Lige bag basaren finder du størstedelen af byens diskoteker og natklubber, og her kan du feste natten lang. Udenfor diskotekerne laver personalet ofte små shows af forskellig art for at vise forbipasserende gæster, hvorfor lige netop deres beværtning adskiller sig fra de øvrige. Her er det altid en oplevelse at gå en tur i de sene aften- og nattetimer.

Rejs til Alanya, og nyd de mange solskinsdage på stranden
Alanya har flere dejlige strande at vælge imellem, når du vil bade og slappe af i solen. Byens mest berømte og mest populære strand kaldes Kleopatra-stranden og ligger vest for byens centrum. Kleopatra-stranden er en dejlig sandstrand med masser af vandsportsaktiviteter og et fint udvalg af hyggelige strandcaféer. Stranden er bred, så selv om den er meget velbesøgt, så er her god plads. Bølgerne ved Kleopatra-stranden er ofte høje, og her bliver relativt hurtigt dybt.

Søger du en mere børnevenlig og fredelig strand, når du rejser til Alanya, så kan du med fordel tage over på den modsatte side af forbjerget og Alanyas centrum. Her finder du Aladdin Keykubat-stranden, som på grund af sin beliggenhed øst for byen ofte omtales som ”Øststranden”. Stranden har en del flere sten end Kleopatra-stranden, men den bliver kun langsomt dyb, så den er et godt valg, hvis du rejser med små børn.

Alanyas seværdigheder
Hævet over Alanya by finder du den imponerende fæstning, som i daglig tale kaldes ”Borgen”. Herfra kan du nyde en storslået udsigt over havet og byen, og når mørket falder på, lyses ruinerne op på smukkeste vis. Når du rejser til Alanya kan det varmt anbefales at planlægge en halvdagstur op til borgen, og når du har gået turen rundt i ruinerne, kan du med fordel tage Alanyas svævebane ned til Damlatas, hvor der venter en anden af Alanyas mest populære seværdigheder; Damlatasgrotterne. I grotterne kan du opleve drypstensformationer, som kan dateres 15-20.000 år tilbage i tiden. Grotterne gemmer desuden på spændende historie fra dengang pirater brugte dem til at holde deres fanger indespærrede.

Adresse

Adresse:

-

Telefon:

-

Email:

-

Web:

-