Radius: Fra
Radius: km
Set radius for geolocation
Køb levende foderinsekter her
titleName

Køb levende foderinsekter her

Insekt-ædende hobbydyr som reptiler, spindlere og andre eksotiske dyr er mere populært, end de fleste er klar over. Fælles for dem er, at de helt eller delvist lever af insekter.

De mest populære insektædende hobbydyr

Skægagamen (Pogona vitticeps) er nok en af de mest almindelige krybdyr i hobbyen. Den er billig i anskaffelse og nem at passe. Foder til skægagamen skal består af 80% insekter og 20% grønt under opvæksten. Når den er voksen, er det lige omvendt: Mest grønt, og levende insekter som prikken over i’et.

Fugleedderkopper er også ret populære, og de lever udelukkende af levende insekter. Det er vigtigt, at foder-insekter til edderkopper passer til størrelsen. Små unger (slings) skal typisk have små insekt-unger (nymfer), mens de voksne edderkopper spiser insekter, der er fuldt udvoksede.

Foderdyr efter type

De fire mest populære foderdyr er:

  1. Fårekyllinger
  2. Kakerlakker
  3. Kæmpe melorme
  4. Almindelige melorme

Der findes også en lang række andre foderdyrs-arter, men de nævnte er de mest fremherskende – både i Danmark og verden over.

Du kan evt. købe billige foderdyr her, hvis du ikke allerede i forvejen har en foderdyrs-pusher.

Fårekyllinger er billige

Fårekyllinger er populære, fordi de er relativt billige. Samtidig hører de til blandt de sundeste foderdyr, og det tæller selvfølgelig også. De kan dog være lidt svære at holde liv i, hvis man ikke er omhyggelig med pasningen. Det er også vigtigt, at de købes hjem i frisk tilstand. Hvis de først er begyndt at skrante, er “løbet kørt”.

 

Dubia kakerlakker bliver mere populære

Mange spår, at dubia-kakerlakken kan gå hen og afløse fårekyllingeren på førstepladsen over populære foderdyr. Dubia-kakerlakker er nemlig mindst lige så sunde, og så er de langt mere hårdføre, og dermed nemmere at passe.

Levetiden for en voksen dubia-kakerlak er helt op til 2 år, og det er der nærmest ingen andre foderdyr, der kan konkurrere med.

Kæmpemelorme (Zophobaslarver) er nemme

De fleste kender kæmpemelormen fra eksempelvis zoos og lignende steder, hvor den bruges som foderdyr til både reptiler og mange pattedyr (primater f.eks.)

Fordelen ved kæmpe-melormen er, at den er relativt billig og nem at holde liv i. Den er i princippet også lidt sundere end mange andre larver, selv om larver generelt ikke er det sundeste foderdyr.

Melormen er det billigste foderdyr

Næsten alle kender melormen, for den bruges som foderdyr mange steder. Den er både billig og robust, og tåler endda opbevaring på køl, som forlænger levetiden.

Det er dog desværre ikke det sundeste foderdyr, men på grund af prisen og de øvrige fordele, vil den utvivlsomt fortsætte med at høre til de mest populære foderdyr.

 

Adresse