Sådan vælger du den rigtige revisor til din virksomhed

Sådan vælger du den rigtige revisor til din virksomhed

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man driver virksomhed. En af de beslutninger, man blandt andet skal forholde sig til er, hvilken revisor man vil have. Det er en stor beslutning at vælge revisor, da det er en person, eller et firma, som skal være med til at sikre din virksomheds økonomi og fremtid. Derfor bør du overveje nogle forskellige ting, inden du vælger revisor. Du skal først og fremmest have klarhed over, hvad du har behov for, i en revisor.

Hvad laver en revisor, og hvad er deres rolle i forhold til virksomheden?

En revisor er en person, der ofte indgår i et større revisionsselskab, som fx. Revisor Herning, der gennemgår og vurderer regnskaber for virksomheder. Deres rolle er at sikre, at virksomheden overholder de love og regler, der gælder for denne specifikke branche. Revisorer kan også hjælpe virksomheder med at forbedre deres økonomiske styring og foretage undersøgelser af virksomhedens økonomiske situation.

Hvilke love og regler gælder for revision af virksomheder i Danmark?

Revision af virksomheder i Danmark er reguleret af Revisionstilsynet, der er en styrelse under Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Revisionstilsynet fører tilsyn med revisorer og kontrollerer, at de overholder de love og regler, der gælder for revision. Der er to love, der gælder for revision af virksomheder i Danmark. Den første er “Lov om revision”. og den anden er “Lov om god revisionsskik”, som fastlægger en række krav til revisorers arbejde, herunder krav om uvildighed, professionalitet og kompetence.

Hvordan vælger man den rigtige revisor, og hvilke kriterier skal man overveje?

Der er mange ting, man skal overveje, når man vælger revisor til sin virksomhed. Det er ikke bare et spørgsmål om at finde den billigste revisor – selvom dette også er en vigtig faktor for mange virksomheder. Man skal også overveje, hvilken type revisor, man ønsker. Skal det være et stort revisionsselskab med masser af ressourcer, eller kan det være et mindre selskab? Endelig skal du også overveje dine egne behov og krav til revisionen. Har du brug for specialiseret revision (fx international revision), eller kan almindelig revision sagtens dække dine behov? Når du har overvejet disse ting, så kan det være en god idé, at lave en liste med de kriterier, der er vigtige for dig i forbindelse med valget af revisor. På den måde kan du bedre sammenligne de forskellige revisorer på markedet, og finde den helt rigtige til netop din virksomhed.

Forhåbentlig er du nu blevet inspireret, og blevet en smule klogere på, hvordan du vil vælge den rigtige revisor til din virksomhed.