Hyr en boligadvokat ved køb og salg af bolig

Hyr en boligadvokat ved køb og salg af bolig

Dette indhold er sponsoreret 

Når man skal købe eller sælge en ejendom, er der rigtig meget, man skal forholde sig til og tage stilling til, ligesom der er meget, man skal vide og være opmærksom på. Det kan føles som én stor jungle at begive sig ud i, og derfor er der mange, der opsøger en boligadvokat, som kan hjælpe med, at købet eller salget forløber, som det skal. Ønsker man at kaste sig ud i et såkaldt selvsalg, hvor sælger selv ønsker at sælge sin bolig, kan en boligadvokat også hjælpe med det. 

Det kan en boligadvokat hjælpe med  

Når man skal købe en ejerbolig, er ejendomsmægleren sælgers repræsentant, og derfor kan køber få behov for en, der repræsenterer køber 100 procent – og dét kan en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe med at rådgive køber gennem hele handlen. Ofte er de uklare ting, der giver de store problemer, og som privatperson, kan disse uklarheder være svære at spotte. En boligadvokat kan desuden hjælpe med skøde, tinglysning og refusionsopgørelse. Det bliver desuden ofte anbefalet, at man, inden man underskriver en købsaftale, tilføjer et advokatforbehold i aftalen. På den måde er aftalen betinget af, at købers advokat godkender handlen. En boligadvokat fører altså køber trygt og sikkert gennem bolighandlen. 

Rådgivning og hjælp til selvsalg 

En boligadvokat kan også hjælpe sælger gennem bolighandlen. Det kan eksempelvis være i forbindelse med selvsalg. De fleste vælger at benytte sig af en ejendomsmægler, når boligen skal sælges, men det behøver man ikke nødvendigvis. Der er dog både fordele og ulemper ved at sælge boligen selv. Man skal først og fremmest indstille sig på, at der skal bruges meget tid på forberedelse til salg og markedsføring. Man skal også selv finde ud af boligens pris og tage billeder af boligen. Fordelene ved at sælge selv er, at man kan spare en masse penge på blandt andet mæglersalær, ligesom en selv-sælger selv bestemmer, hvordan salgsprocessen skal foregå. Der er dog mange ting, man skal være opmærksom på, og derfor kan det være en god idé at kontakte en boligadvokat, hvis man selv ønsker at sælge sin bolig. 

Fordele ved at benytte sig af en boligadvokat 

Først og fremmest er en boligadvokat købers rådgiver, der er uafhængig af både sælger og mægler. Derudover er boligadvokaten også uafhængig af forsikringsselskaber og banker. På den måde er man som køber sikker på at modtage rådgivning af en person, der udelukkende arbejder i købers interesse. Når man benytter sig af en boligadvokat, sikrer man sig også, at der ikke bliver begået betydningsfulde fejl, der i sidste ende kan koste penge.