Energispareguide – Sådan gør du dit hus mere energieffektivt

Energispareguide – Sådan gør du dit hus mere energieffektivt

Dette indhold er sponsoreret

https://images.pexels.com/photos/1108572/pexels-photo-1108572.jpeg

Der er mange ting, man kan gøre for at gøre sit hus mere energieffektivt. Man kan få professionel rådgivning – læs mere på easygreen.dk – om energioptimering, da der ofte skal en større investering såsom solceller eller installation af en luft-til-vand varmepumpe til

Som almindelig forbruger kan du også forsøge at skære ned på dit forbrug til hverdag. Nogle af de bedste råd til at spare energi i hjemmet er:
1. Undgå at bruge unødvendig energi
2. Isoler hjemmet ordentligt
3. Vælg energieffektive apparater og belysning
4. Vent med at opvarme eller køle ned, til der er behov for det
5. Gå en tur i stedet for at tænde for tv’et eller computeren
6. Lad ikke vandhanen løbe, når du vasker op eller børster tænder

Hvad er energieffektivitet, og hvorfor er det vigtigt?

Energieffektivitet handler om at udnytte energien bedst muligt. Det vil sige, at man får det maksimale ud af den energi, man bruger. Det er vigtigt, fordi det kan spare penge og samtidig være med til at beskytte miljøet. Hvis energien bruges effektivt, så er der mindre efterspørgsel efter energi, hvorfor man kan skære ned på energi produceret ved brug af fossile brændstoffer. Dermed skåner man miljøet.

Gode råd til at minimere elforbruget i hjemmet

Der er mange ting, man kan gøre for at minimere sit elforbrug i hjemmet. En af de første ting man kan gøre, er at sikre sig, at alle apparater og pærer er slukkede, når de ikke er i brug. Dette kan man gøre ved ikke at sætte sin computer, tv og andet elektronik på standby-funktionen. De skal slukkes helt. Derudover kan det også være en god idé at investere i energivenlige pærer til ens lamper – disse koster typisk lidt mere end almindelige pærer, men de holder længere og bruger mindre strøm.

5 enkle trin til at gøre dit hus mere energieffektivt

Der er mange ting, man kan gøre for at gøre sit hus mere energieffektivt. Dette kan have stor betydning for både din pengepung og miljøet.

1) Undersøg dine vinduer: Mange ældre huse har utætte vinduer, som er med til at slippe varmen ud af huset.
2) Isoler din bolig: Et andet vigtigt punkt når det kommer til energioptimering af hjemmet er isoleringen. Hvis ikke din bolig er ordentlig isoleret, så vil der også slippe meget varme ud af huset.
3) Vælg energieffektive apparater: Nogle apparater bruger mere energi end andre. Derfor kan det også have stor betydning for din energioptimering af hjemmet, hvilke apparater du bruger i dit hjem.
4) Sluk for unødvendige lys: Lad ikke lyset brænde, når der ikke er nogen i rummet.